Om Gustaf Jansson

Gustaf Jansson har sina rötter i tv-spelsjournalistiken som han entrade hösten 2012. Det var först våren 2015 som intresset för bokskrivandet dök upp. Efter ett par försök på den klassiska debutromanen ändrade han spår och gled in på barnboksskrivandet.
Ett år senare har han en färdig plan för sin första barnbokslansering, ett halvfärdigt projekt inom barnlitteratur och ett nyligen påbörjat samarbete för en kommande barnbok.

Vad lockar mest med barnböcker?
Det är ett konkret skrivande om mer eller mindre allvarliga ämnen, med ett enkelt upplägg. Det är både roligt och utmanande.

Hur kom idén att blanda barnbok och tv-spel till?
För det första, det finns inte idag. För det andra, tv-spel och digital underhållning är större än någonsin för våra små. Debatter går vilda angående spelens påverkan hos barnen. Personligen tror jag dessa debatter kan tas bort med hjälp av ett föräldraransvar, ett tv-spel är mer än en barnvakt, det är en upplevelse som ger både känslor och tankar. Med hjälp av en barnbok kan dessa känslor och tankar levas ut i en naturlig pratstund med ens förälder.

Vad är ditt mål med Kims digitala äventyr?
Mitt huvudmål är att få ut den i ett flertal butiker. Redan nu finns ett par butiker som visat intresse för boken.
Om man blickar framåt hoppas jag såklart att den når ut till den breda massan då jag, personligen, tycker att det är en viktig bok. Jag har en helhetsplan kring Kim och den första boken – Pappa tar kontrollen – är bara början av min plan!

Vad är roligast med att skapa denna boken?
Att lära sig processen bakom bokutgivning, att skapa en unik berättelse och att ha full kontroll på vad som ska vara/inte vara med.