Första videon … och annan marknadsföring!

Första videon … och annan marknadsföring!

Att marknadsföra en produkt 2016, bah… Nu är i alla fall första videon uppe, kul!

Lite tankar kring PR

Sedan jag började bygga upp tankarna kring Kims digitala äventyr, för drygt ett år sedan, har jag funderat på hur jag ska marknadsföra boken. Då jag gör allt från meningsbyggnader till bokföring själv så är ekonomin aningen bristfällig vilket resulterar i att jag inte kan slänga upp posters över hela Sverige, (samtidigt som det blir ett ”problem” är det samtidigt väldigt lockande att dra i alla trådarna själv!). Däremot kan jag utnyttja dagens medier som både är gratis och har potential att nå ut till hundratusentals människor.

Det är omöjligt att veta vilket gratisalternativ som är bäst inom PR. Som barnboksförfattare tänker jag mig att bokens innehåll i första hand riktar sig till barnen, som troligtvis inte kommer i kontakt med de bilder och videos jag publicerar på nätet. Däremot kan deras föräldrar fånga upp det och finna intresse i arbetet bakom boken.
Jag har alltid varit väldigt transparent i saker jag gör. Jag har svårt att hålla tillbaka ett projekt bara för att vara säker på att ingen ”snor det”. Detta är säkert på gott och ont, själv ser jag bara en ökad spridning och en bredare publik; ”Ett stort inlägg ger inte lika mycket respons som ett år av inblickar”, tänker jag.

… och så en liten film.

Att skriva en bok, i detta fallet en barnbok, är ett hantverk i sig. Orden ska hamna rätt, meningarna ska optimeras för bästa upplevelse. Illustrationer är såklart också ett hantverk, allt från digitalt hantverk till klassiska akvarellmålningar. Som ni säkert redan vet har ju Kims digitala äventyr en väldigt speciell typ av illustrationer. Idag tänkte jag visa ett par moment av tillverkningen av dessa illustrationer. Det ni ser på filmen är hur jag skapar sida 27. Det ni inte ser i filmen är fotandet av plattorna, redigeringen och summeringen som sker i Photoshop. Gillar ni denna typen av uppdateringar är det inte omöjligt att det kommer fler framöver!


Slutresultatet i filmen visar en skiss av sidan, det är inte det slutgiltiga resultatet!

Glöm inte att skriva in din mejl till höger för att få kommande inlägg direkt i din inkorg! Inom en snar framtid kan du bland annat vänta dig ett inlägg som handlar mindre om Kims digitala äventyr, men desto mer om ett nytt svenskutvecklat spel som är perfekt att spela med barnen. Till skillnad från andra medier kommer jag dock tolka spelet ur en barnboksförfattares ögon!

Har du inte redan förhandsbokat Kims digitala äventyr – pappa tar kontrollen kan du göra det här för från 50 kronor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *