Att synas på Facebook!

Att synas på Facebook!

I väntan på en ny uppsättning pärlor har jag testat lite olika PR-knep på Facebook. Mitt reslutat visade sig stämma med Facebooks algoritmer.

Att skriva en barnbok är så mycket mer än bara skrivandet. I alla fall om man gör som jag (och många andra). Kims digitala äventyr kommer släppas av mitt egna förlag vilket innebär en hel del arbete utöver skrivandet, vilket är kul i sig! Ett av alla moment som traditionellt sett är väldigt dyrt är marknadsföring. Vet man bara hur dagens sociala medier fungerar kan man nå ut till tusentals personer … gratis!

Fram tills ett par veckor sedan har jag endast publicerat bilder. Min tanke var att ge mina följare en inblick i arbetet bakom boken (och mina andra projekt). Nu har jag dock börjat publicera lite filmer på Facebook, dessa läggs även upp på Youtube separat i efterhand. Ganska snabbt reagerade jag på responsen och spridningen av videoklippen. Jag gjorde fler filmer som även de fick betydligt mer spridning än mina foton.
Min direkta tanke var att Facebooks algoritmer prioriterar videoklipp före foton/bilder.
Observera att detta gäller klipp som är direkt uppladdade via Facebook. Filmer delade från Youtube får inte samma respons på grund av att de dyker upp som länkar i Facebookflödet.


Förhandsboka Sveriges första barnbok om TV-spel; Kims digitala äventyr – Pappa tar kontrollen!


Fem minuter på Google visade att min teori stämde. Facebook prioriterar videofilmer framför bilder. Detta kan bero på ett par olika faktorer. Dels finns det betydligt mycket fler bilder på Facebook jämfört med filmer, av den anledningen vill Facebook lyfta fram filmerna. Den stora anledningen är troligtvis att filmer kan säga mer vilket resulterar i mer engagemang från åskådaren, fler kommentarer, likes och delningar.

Så har du en kamera och ett videoredigeringsprogram kan detta ge dig mycket mer gratis marknadsföring jämfört med en bild!
Personligen har jag laddat ner PowerDirector till min Androidtelefon. Ett enkelt, relativt kraftfullt bärbart program som kan användas i hemmet eller när man helst vill.

Här är ett exempel på en film från min Facebooksida:

Glöm inte att prenumerera på min blogg genom att fylla i din mail till höger —>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *